OM OS

HVEM


Café Hverdag ejes af ægteparret Bettina og Daniel, som bor i Stenløse. Sammen har vi Emil på 3 år og lille Alma på vej.


Vi er begge faglærte kokke, med passion for god mad, lavet fra bunden af ordentlige råvarer.

Daniel er udlært fra Hotel Skt. Petri og har herefter lavet mad til toppen af dansk erhvervsliv samt Kongehuset. Bettinas CV tæller blandt andet Ruths Hotel, 1* Michelin Hotel Frederiksminde og Kokkelandsholdet.


Derudover har vi søde, lokale unge mennesker til at hjælpe os.



HVORFOR


Siden vi flyttede til Stenløse har vi manglet et sted med god kaffe, rigtigt surdejsbrød og et sted at gå hen og spise en frokost, uden at skulle til København for at få noget lækkert. Det var desuden vigtigt for os, at stedet er familievenligt, så der er plads til børn og et sted at skifte en ble.


Café Hverdag opstod ud af et ønske om at opfylde det behov i Egedal Kommune. Vi vil gerne være med til at gøre hverdagen lidt hyggeligere for alle, og gøre vores eget famililiv lidt mere fleksibelt.



HVAD


Hos Café Hverdag er vore produkter som udgangspunkt hjemmelavede. Vores surdejsbrød og sandwichbrød koldthæver og bages frisk hver morgen, sammen med vores håndlavede snurrer, rugbrød, kager, tærter, børneboller mv.


Vores friske salater skifter hver uge, og vi følger sæsonen og alt det lækre grønne de forskellige årstider har at byde på.


Vi laver selv alle cremer, mayonnaiser, pesto, humus, syltede løg, granola, marmelade, saltede nødder mv.


Af ovenstående årsager, kan vi desværre ikke holde åbent hver dag, selvom vi så gerne ville. Vi har også brug for en bæredygtig hverdag.



RÅVARER


Kaffen vi bruger og sælger i Café Hverdag er fra Just Coffee på Frederiksborgvej. VI har valgt Just Coffee fordi vi gerne vil støtte andre lokale erhvervsdrivende, men især fordi det bare er virkelig god kaffe!

Kaffen er økologisk, friskristet på deres egen kafferister lige inden den pakkes i bionedbrydelige poser. Bønnerne er 100 % højlands arabica, dyrket med respekt for naturen og de mennesker, der har dyrket kaffen.


Melet vi bruger til vores brød og sælger på hylden er fra lokale Kornby Mølle ved Buresø.

Det er mel af højeste kvalitet, økologisk dyrket og friskmalet. Melet har fantastisk smag og bageegenskaber.

Ved at købe mel, der er produceret lokalt, er du med til at tage ansvar for de marker, der dyrkes tæt på dig.


Mælken vi bruger i vores kaffe er økologisk jersey sødmælk fra Thise Mejeri. Vi har også økologisk minimælk, laktosefri mælk og barsta havredrik fra Minor Figures til dem, der foretrækker dette.


Oksekødet vi bruger til f.eks. vores populære culottesandwich og til varme retter er af Nordjysk Naturkød.

Det er et produkt af særlig høj kvalitet, hvor dyrene har levet et godt liv.  Dyrene er på græs på godkendte naturgræsningsarealer, der hovedsageligt består af enge, strandenge, overdrev, heder og moser. 
Alle de landmænd, som er tilknyttet Nordjysk Naturkød, er godkendt af Dyrenes Beskyttelse.